Planning & Control

Werk samen aan financiën en beleid, monitor de voortgang

  • Publiceer toegankelijke rapportages voor belanghebbenden
  • Monitor de beleidsopvolging, waar en wanneer u wilt
  • Grafieken en tabellen voorzien van actuele resultaten

FUNCTIONALITEITEN

Op maat voor uw organsatie

PLANNING & CONTROL

Uw proces naar een hoger niveau


De Planning & Control-cyclus verzandt bij veel organisaties in een nodeloos ingewikkeld proces: worstelingen met vele Word- en Excelbestanden en onduidelijkheden omtrent verantwoordelijkheid en budgetten. Daarnaast zijn er vaak veel stakeholders betrokken, met ieder hun eigen informatiebehoeften en bijdragen. Dit proces is voor gemeenten, maar ook private organisaties, belangrijk om systematisch grip te houden op zowel financiën, doelstellingen en verantwoording. Denk aan de jaarrekening, begroting of tussentijdse rapportages. 

Wij geloven dat anders kan: slimmer, transparanter en overzichtelijker! Van het maken van uw begroting tot het bewaken van de uitvoering: Met Pepperflow kunt u aan de hand van de PDCA-cyclus uw P&C-proces digitaal beheersen, bewaken en bijsturen. 

Efficiëntie en focus

Pepperflow stelt organisaties in staat om op een éénduidige en geautomatiseerde manier informatie uit te vragen en op te halen bij alle betrokken medewerkers. Het gebruik van één centrale applicatie maakt samenwerken eenvoudig, voorziet in versiebeheer en maakt knip- en plakwerk vanuit externe applicaties overbodig.

Continue beleidsopvolging

Continue beleidsopvolging

Vertaal abstracte ambities in concrete acties en monitor de beleidsopvolging door de gehele P&C-cyclus. De doelenboom is de rode draad door de verschillende rapportages. Rapporteer op vaste momenten en monitor de beleidsopvolging volgens de PDCA-cyclus (Plan, Do, Check, Act) gedurende de beleidsperiode.

Interactief en transparant

Betrek en informeer belanghebbenden met behulp van een online publicatieplatform (Begrotingsapp). Inwoners worden geïnformeerd over de voortgang van doelen, activiteiten en financiële resultaten. De gemeenteraad kan binnen het portaal vragen stellen en opmerkingen plaatsen.

Bekijk alle referentiecases

“Wat positief wordt gewaardeerd is dat alles historisch beschikbaar blijft. Vroeger werd er aan de begroting gedurende het jaar niet getornd. Tegenwoordig willen we soms tussentijds doelstellingen bijstellen, vanwege veranderde omstandigheden. Dat kan heel eenvoudig in Pepperflow.”

- Gemeente Oost Gelre

FAQ

Veelgestelde vragen


Pepperflow is eenvoudig en uitgebreid te configureren zodat u altijd uw gewenste rapportage kunt opbouwen. Bovendien is Pepperflow een modulaire oplossing. Afhankelijk van uw wensen kunt u modules of functionaliteiten wel of niet afnemen. Dit houdt in dat u uw Pepperflow volledig naar eigen wens kunt opbouwen. Documentstructuren, vormen van metadata en workflows kunnen door de organisatie zelf worden geconfigureerd. Bekijk onze pagina over functionaliteiten, om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Technisch beheer vanuit uw organisatie is niet nodig. Pepperflow is een SaaS-applicatie, wat betekent dat het technisch beheer inbegrepen is in uw abonnement. Het is wel belangrijk om een functioneel beheerder aan te stellen. Zijn focus zal vooral op liggen het inrichten van de werkprocessen die door Pepperflow ondersteund worden.

Pepperflow kan met alle mogelijke on-premice of cloud-gebaseerde financiële pakketten gekoppeld worden, waaronder pakketten van Centric, Unit4, PinkRoccade, SAP, Exact en Pantheon.

Nee, organisaties kunnen volledig zelfstandig, zonder tussenkomst van Pepperflow, documenten publiceren naar het publicatieplatform. De huisstijl wordt hierin automatisch toegepast.

Binnen Pepperflow kan er tegelijkertijd een ongelimiteerd aantal gebruikers werken, afhankelijk van het aantal afgenomen licenties.

Een handige wizard maakt het mogelijk om snel en eenvoudig rapportages samen te stellen. Dat kan in Word, Excel of zelfs PowerPoint. Deze worden automatisch in uw huisstijl opgemaakt. Daarnaast kunt u uw rapportage simpel publiceren op het online publicatieplatform

De implementatie van Pepperflow neemt gemiddeld 3-4 maanden in beslag. Dit betreft geen full-time implementatie, maar een periode waarin de betrokkenen meermaals bij elkaar komen voor inrichtingswerkzaamheden, kennisoverdracht en fine-tuning. Hierbij staat het learning on the job-principe centraal en wordt de Pepperflow-beheerder ondersteund door een online e-learning omgeving.

U kunt te allen tijde met vragen terecht bij de aan uw organisatie toegewezen Customer Success Manager. Daarnaast biedt Pepperflow een helpdesk die elke werkdag tussen 09:00 en 17:30 voor u klaarstaat (in het geval van de Basis Service Level Agreement). Ook heeft u toegang tot een helpcentrum, voorzien van een groot aantal vragen en bijbehorende antwoorden.

Behoefte aan meer informatie?

Neem contact op voor een gesprek met één van onze specialisten!

Contact