Digitaliseer uw P&C-cyclus met PepperflowDigitaliseer uw P&C-cyclus met Pepperflow
Digitaliseer uw P&C-cyclus met Pepperflow

Planning & Control

Stel digitaal uw begroting of jaarrekening op!

De Planning & Control-cyclus verzandt bij veel (overheids)organisaties in een nodeloos ingewikkeld proces, worstelingen met vele Word- en Excelbestanden en onduidelijkheden omtrent verantwoordelijkheid en budgetten. Daarnaast zijn er vaak (te) veel stakeholders betrokken, met ieder hun eigen informatiebehoeften en bijdragen. En dat is zonde, want de Planning & Control-cyclus is voor gemeenten, maar ook private organisaties, een belangrijk proces om systematisch grip te houden op zowel financiën, doelstellingen en verantwoording. Denk aan de jaarrekening, begroting of tussentijdse rapportages. 

Wij geloven dat het ook anders kan: slimmer, transparanter en overzichtelijker! Van het maken van uw begroting tot het bewaken van de uitvoering: Met Pepperflow kunt u  aan de hand van de PDCA-cyclus uw P&C proces digitaal beheersen, bewaken en bijsturen. 

Bij Pepperflow snappen we de uitdagingen die u tegenkomt bij de jaarlijkse P&C-cyclus en daarom helpen wij uw organisatie in digitale vorm overzicht te krijgen. De SaaS-oplossing van Pepperflow helpt gemeenten en andere (semi)overheidsinstellingen bij het digitaliseren en organiseren van informatie in bedrijfsvoeringsprocessen. De digitale P&C-cyclus krijgt efficiënt vorm in ons gebruiksvriendelijke pakket, waarin beleid en financiën samenkomen. Zo krijgt u weer grip en controle op processen, beleid en financiën in uw organisatie!

Planning & Control digitaal vormgeven betekent dus... 

 • Niet langer werken met eindeloze Word- en Excelbestanden
 • Overzicht voor alle betrokken stakeholders
 • Digitaal grip op alle lopende projecten, acties en doelstellingen!

Veel tevreden organisaties werken met onze P&C tooling!

Benieuwd naar wat Pepperflow kan betekenen voor uw organisatie? Lees onze klantcases P&C van onder meer de Gemeente Waalwijk over de samenwerking met Pepperflow.

"Via Pepperflow hebben we veel meer structuur en eenduidigheid in onze P&C-producten aan kunnen brengen: van overkoepelende ambities via hanteerbare doelstellingen naar hele concrete indicatoren en maatregelen"

Klantervaringen P&C   

  Creëren & Rapporteren, met Pepperflow

  De onderstaande vier elementen helpen u en uw team samen te werken volgens de PDCA-methode aan de belangrijkste documenten binnen de Planning & Control-cyclus van uw organisatie. Geen lijstjes of uitwisselingen via Excel meer. Met de P&C-module van Pepperflow werkt u digitaal samen aan bijvoorbeeld de begroting of jaarrekening. 

  In de software van Pepperflow stelt u documenten op uit de Planning & Control-cyclus. Elk document bouwt u op met 4 basiselementen

  Indicatoren en statistieken uit andere systemen (bijvoorbeeld BI-tools als Cognos) zijn gemakkelijk te integreren in uw docu- menten met de Pepperflow look and feel. Of u stelt ze zelf op in Pepperflow! Daar- naast biedt Pepperflow de mogelijkheid om de data van waarstaatjegemeente.nl te koppelen voor actuele indicatoren.

  Digitaal stelt u eenvoudig P&C-documenten op door gezamenlijk met collega’s, online en gelijktijdig teksten te schrijven, lezen en becommentariëren. Audittrails bewaren alle informatie van alle betrokkenen. Zo komt u tot een hoogwaardig en digitaal eindproduct.

  Digitaliseer en integreer uw beleid in uw documenten door middel van overzichtelijke doelenbomen. Hierdoor koppelt u projecten of maatregelen aan de bijbehorende doelstellingen en KPI’s. Aan de hand van de PDCA-methode bewaakt u de drie w-vragen (wat willen we bereiken, wat gaan we doen, wat mag het kosten?) die de basis vormen van uw doelenboomstructuur en de uitvoering daarvan.

  Uw financiële data kunt u automatisch en op het gewenste niveau integreren in uw P&C-documenten door middel van een koppeling met uw financieel systeem (Pepperflow connector). Het detailniveau waarop u informatie wilt ontsluiten bepaalt u geheel zelf.

  Rapporteren en publiceren

  Met de P&C module van Pepperflow P&C-module krijgt u grip op uw financiën.  Zo wordt uw P&C-cyclus leuker, overzichtelijker en gemakkelijker! Om uw fraaie jaarrekening of begroting te tonen bieden we u een aantal opties om te rapporteren en te publiceren.

  Rapporteer in Word of PDF
  Om de door u opgestelde publicaties te tonen kunt u deze eenvoudig rapporteren via een eenvoudige functionaliteit. Alle data in Pepperflow kunt u bijvoorbeeld rapporteren in Word, Pdf of Excel. Via een gebruiksvriendelijke rapportage wizard maakt u rapportages op, geheel in uw eigen huisstijl. Eenmaal gemaakte rapportages kunnen als sjabloon worden opgeslagen en worden gedeeld met collega's.  

  Publiceren online
  De volgende stap is uw begroting presenteren aan belangrijke stakeholders. Maar hoe toont u die informatie vervolgens aan de buitenwereld? Zijn er vragen vanuit de gemeenteraad in uw gemeente om de gegevens meer inzichtelijk te krijgen? Wilt u inwoners betrekken bij wat de gemeente doet? Of wilt u graag uw P&C-documenten aan andere stakeholders laten zien, digitaal? Met het online publicatieplatform van Pepperflow, de Begrotingsapp, krijgt u de beschikking over een online publicatieplatform voor al uw P&C-documenten. Op het publicatieplatform toont u vervolgens alle informatie uit die begroting overzichtelijk als doorklikbare teksten. Video’s en plaatjes maken het visueel aantrekkelijk voor de lezer. Veel gemeenten, maar inmiddels ook steeds meer andere organisaties, bieden hun begroting aan op deze wijze! 

  Vertel me meer over het online Publicatieplatform!
  Via Pepperflow hebben we veel meer structuur en eenduidigheid in onze P&C-producten aan kunnen brengen: van overkoepelende ambities via hanteerbare doelstellingen naar hele concrete indicatoren en maatregelen
   - Gemeente Waalwijk

  Verder in control met onze modules

  Pepperflow heeft modules ontwikkeld op elk gebied van Planning & Control. Dit betekent dat alle informatie over planning & control (van het maken van de begroting tot het monitoren van uw risico’s) in één systeem aanwezig is. U hoeft geen ingewikkelde koppelingen te bouwen of te onderhouden! Deze gebruiksvriendelijke oplossing wordt verder versterkt omdat onze modules zijn zo opgebouwd dat ze naadloos samengaan. Wij noemen dit het "Huis van Control".

  Zo bieden wij naast het digitaliseren van P&C onder andere ook modules voor Capaciteit en Tijd schrijven, GRC-tooling voor informatieveiligheid en privacy, een vergadermodule en de Pepperflow Begrotingsapp.  Omdat alle modules aansluiten op elkaar kunt u een aardige besparing boeken omdat één applicatie beduidend goedkoper zal zijn dan een reeks losstaande modules of softwarepakketten.