De Begrotingsapp voor uw gemeente

De intregratie met social media als Twitter en Facebook
maakt dat de begroting door meer burgers gelezen wordt dan ooit!

De begrotingsapp brengt de begroting eenvoudig, overzichtelijk en visueel aantrekkelijk dichterbij de raad en burgers. 


Onmisbaar voor Raad en Inwoners

Via smartphone, tablet of laptop heeft u de begroting altijd binnen handbereik. Zowel raadsleden als burgers kunnen de begrotingsapp gebruiken op het device dat zij prettig vinden, ongeacht welk merk.
De belangrijkste informatie staat voorop: de drie W-vragen. De overige informatie is voor de geïnteresseerde lezer via handige kliks te vinden.
Afbeeldingen, grafieken en zelfs filmpjes maken de begroting levendig en aantrekkelijk en rekenen af met het oude imago van een dik en stoffig boekwerk.
Het is voor u als gemeente mogelijk om nieuwswaardige voortgang te delen op Social Media. Activiteiten en projecten uit de begroting die u als gemeente actief onder de aandacht van inwoners wilt brengen plaatst u met één klik op de Facebookpagina van uw gemeente of deelt u via Twitter. Eventueel: Zie hier de link met een voorbeeld.

Voordelen van Pepperflow

Ook de totstandkoming van de begroting kan eenvoudiger. Met de module Planning&Control van Pepperflow krijgt u een prachtig eindresultaat én wordt het proces rondom het opstellen van de P&C Producten een stuk gemakkelijker.
Lezers kunnen activiteiten uit de begroting gemakkelijk opzoeken. Burgers kunnen zelfs een abonnement nemen op nieuws over concrete projecten en activiteiten die hen interesseren. Zo blijft men op de hoogte van dat wat er bijvoorbeeld in de eigen wijk gebeurd.
De begrotingsapp helpt u op een makkelijke manier een heldere doelenboom te bouwen volgens de drie W-vragen: wat willen we bereiken, wat gaan we daarvoor doen en wat mag dat kosten? Hierdoor heeft u twee vliegen in één klap: een betere presentatie van uw begroting én een betere opzet en indeling.
De begrotingsapp geeft de mogelijkheid tussentijdse updates te geven over de status van projecten en activiteiten. En daarmee verandert er iets wezenlijks voor raadsleden en inwoners. De begroting was voorheen een statisch document dat een jaar lang ongewijzigd op de website stond. In de tussentijd gebeurt er natuurlijk genoeg. Maar wat? Vanuit het perspectief van raadsleden en inwoners is het een stuk transparanter en interessanter dat de begroting nu regelmatig wordt aangepast. Want relevante onderwerpen uit de begroting worden periodiek van een update voorzien.

Deze gemeenten gingen u voor:


Wat is een begrotingsapp?

De Begrotingsapp is een digitale begroting in de vorm van een webapp. Het toont alle informatie uit de programmabegroting overzichtelijk als doorklikbare teksten. Video's en plaatjes maken de begroting visueel aantrekkelijk.   
De begroting is één van de belangrijkste documenten van een gemeente. De gemeente legt daarin immers uit wat zij dat jaar wil bereiken, wat ze daarvoor gaat doen en tegen welke prijs.
Vaak echter worden de drie simpele W-vragen verpakt in een dik boekwerk. Ingewikkeld en moeilijk leesbaar voor raadsleden. Laat staan een begrijpelijk verhaal voor burgers. En dat terwijl de begroting toch ook voor deze laatste groep toegankelijk zou moeten zijn.  

Waarom kiezen steeds meer gemeenten voor een begrotingsapp?

Veel gemeenten zien er het belang van in om de begroting dichter bij de burger te brengen. Tegelijkertijd is het een gegeven dat de burger de begroting als geheel niet zal lezen. Om die reden hebben wij een app ontwikkeld die daarop inspeelt.

Via de app van Pepperflow wordt de begroting relevant. Want inwoners die geen belangstelling hebben voor het dikke boekwerk kunnen met één klik wel die activiteiten uit de begroting bekijken die hen rechtstreeks aangaan. 

Gemeenten op hun beurt willen niet alleen de begroting op een aantrekkelijke wijze presenteren, ze gaan een stapje verder. De begrotingsapp van Pepperflow is namelijk geïntegreerd met Social Media. Vanuit de begrotingsapp kan eenvoudig informatie op Social Media worden geplaatst.

Voor die gemeenten die zoeken naar een methode om de kloof tussen burger en overheid te verkleinen is de begrotingsapp van Pepperflow een antwoord!

Meer dan de begroting

Naast de begroting kunnen ook de jaarrekening, de bestuursrapportages en overige producten uit de p&c cyclus in de app worden opgenomen.
Het fenomeen ‘begroting’ zal hierdoor drastisch veranderen. Van een statisch document dat na behandeling in de ladekast op het gemeentehuis verdwijnt, naar een levend uitvoeringsprogramma voor het lopende jaar waar inwoners zich op kunnen abonneren.

Geïntegreerd met uw planning & control cyclus

De totstandkoming van de planning- en control producten is vaak een hele klus. Het kost onnodig veel tijd om alle benodigde informatie bij de diverse medewerkers te verzamelen, van ingevulde formats tot financiële tabellen
De planning- en control module van Pepperflow vervangt dit intensieve proces en is makkelijk te integreren met de begrotingsapp. Daarmee is niet alleen het eindproduct aantrekkelijk en overzichtelijk gepresenteerd, maar verloopt ook het proces eenvoudiger en sneller. Het samenstellen van de planning- en control producten was nog niet eerder zo makkelijk.

En bent u klaar, dan publiceert u zelf met slechts één druk op de knop uw begroting, bestuursrapportage of jaarrekening naar de webapp!