Begrotingsapp - Pepperflow publicatieplatform voor uw P&C-cyclusBegrotingsapp - Pepperflow publicatieplatform voor uw P&C-cyclus

Publicatieplatform (Begrotingsapp)

Maak uw P&C-documenten inzichtelijk voor o.a. raadsleden en inwoners met het online publicatieplatform van Pepperflow 

De Pepperflow Begrotingsapp
Hét publicatieplatform voor al uw P&C-documenten! 

Wilt u de resultaten van uw P&C-documenten delen met stakeholders buiten uw organisatie? Met de Pepperflow Begrotingsapp zet u de volgende stap, van een gedigitaliseerde P&C-cyclus naar meer transparantie in uw P&C-documenten. Zo geeft u onder andere raadsleden en inwoners meer inzicht in de stand van zaken van grote projecten of gemeentelijke financiën. 

Onmisbaar voor Raad en Inwoners

Afbeeldingen, grafieken en filmpjes maken de begroting levendig en aantrekkelijk en rekenen af met het oude imago van een dik en stoffig boekwerk. Daarom: duurzamer, visueler en prettiger leesbaar. Uw  P&C-documenten worden meer bekeken dan ooit! 

Het is voor u als gemeente mogelijk om nieuwswaardige voortgang te delen op Social Media. Activiteiten en projecten uit de begroting die u als gemeente actief onder de aandacht van inwoners wilt brengen plaatst u met één klik op de Facebookpagina van uw gemeente of deelt u via Twitter. 

De belangrijkste informatie staat voorop: de drie W-vragen (wat willen we bereiken, wat gaan we doen, wat mag het kosten?). De overige informatie is voor de geïnteresseerde lezer via handige kliks te vinden.

Door de eenvoudige navigatiestructuur kunt u de P&C-documenten van uw voorkeur snel doorlezen op zoek naar de informatie die er voor u toe doet. 

Via smartphone, tablet of laptop heeft u de begroting en andere P&C-documenten altijd binnen handbereik. Zowel raadsleden als burgers kunnen de begrotingsapp gebruiken op het device dat zij prettig vinden, ongeacht welk merk. 

En een app installeren is niet nodig! de Begrotingsapp is een webapplicatie, altijd toegankelijk via de webbrowser van uw voorkeur. 

Voordelen van het Pepperflow Publicatieplatform

Het publicatieplatform is geschikt om ál uw P&C documenten te publiceren, maar kan ook gebruikt worden om inzicht te geven in de monitor sociaal domein, het collegeprogramma, coalitieakkoord, lokale projecten of andere strategische documenten. U bepaalt zelf welke documenten u presenteert aan uw inwoners en raad.

En… u betaalt een vaste lage prijs voor het platform, ongeacht het aantal publicaties dat u online wilt plaatsen.

Ook de totstandkoming van de begroting kan eenvoudiger. Met de module P&C van Pepperflow krijgt u een prachtig eindresultaat én wordt het proces rondom het opstellen van de P&C-producten een stuk leuker en gemakkelijker.

Met de Begrotingsapp helpen wij gemeenten om, geautomatiseerd, zichtbaar te maken wat u als gemeente gaat doen voor uw inwoners.

Met een eenvoudige overzichtspagina worden alle concrete maatregelen (wat gaan we daarvoor doen?) zichtbaar. Met diverse filters kan inzichtelijk worden gemaakt welke maatregelen voor welke regio, doelgroep of thema worden uitgevoerd. Een inwoner kan dus zo zien wat er bij hem in de buurt wordt gedaan. Zo wordt uw begroting een stuk relevanter voor uw inwoners!

Met één druk op de knop kunt u zelf uw publicatie (geheel of per onderdeel) online plaatsen. Een stukje tekst toch niet goed? U doet het gewoon zelf nog een keer.

Online Publicatieplatform

Alle openbare documenten publiceren met de Pepperflow Begrotingsapp.

Gemakkelijk leesbaar. Niet meer bladeren maar klikken.

Bekijk hieronder enkele voorbeelden!

P&C-documenten inzichtelijk voor diverse stakeholders

De begroting is geen doel op zich maar het startpunt van de uitvoering. Het publicatieplatform "Begrotingsapp" biedt transparantie en helpt de toezichthouder (de raad, de provinciale staten, het bestuur, de commissarissen etc.) om de uitvoering (op hoofdlijnen) te bewaken. De Begrotingsapp is bovendien geschikt voor meer dan alleen begrotingen. Uw jaarrekening, tussenrapportages, rapportages sociaal domein, collegeprogramma’s en wat u meer kunt bedenken, alles is eenvoudig en in uw stijl te publiceren naar de publicatieplatform van uw organisatie!

Inwoners kunnen bovendien de begroting in stukjes tot zich nemen om sneller inzicht te krijgen in voor hun relevante onderwerpen. Handig klikken in plaats van bladeren door een dik boekwerk! 

    Betrek de gemeenteraad bij uw P&C-cyclus

    De boekwerken uit de P&C-cyclus die u maakt met de planning & control module zijn effectief en snel digitaal te raadplegen. Ook uw gemeenteraad kan hiervan profiteren. 

    Om de gemeenteraad nog meer te betrekken bij de P&C-cyclus bieden we een extra module die voortborduurt op het publicatieplatform: De Raadsomgeving. Met deze module kunnen raadsleden inloggen om bijvoorbeeld de begroting tot zich te nemen, maar kunnen zij ook rechtstreeks technische vragen stellen aan de ambtelijke organisatie of memo's plaatsen om te delen met de fractie. Hierdoor wordt het proces voor zowel raadsleden als ambtenaren digitaal en gestroomlijnder. In combinatie met de begrotingsapp zet u zo een belangrijke stap naar een echt digitale P&C-cyclus!