SaaSSaaS

SaaS

Born in the Cloud!

Wat is SaaS?

SaaS, of voluit "Software as a Service", is een vorm van softwarelevering waarbij het eindproduct in de cloud wordt beheerd, via internet. De leverancier beheert en onderhoud de software die voor de klant via elk device met een internetaansluiting (van mobiel tot desktop) te bereiken is. Dit betekent dat de software niet bij de klant op locatie geïnstalleerd hoeft te worden. Ook schaft de klant de software niet zelf aan, maar krijgt hij toegang tot de software middels een abonnementsdienst en/of licenties. 

SaaS en On Premise
SaaS is een tegenhanger van "On Premise" of locatiegebonden software. Bij On Premise software wordt er wel een installatie uitgevoerd ter plaatse en dat vraagt om een investering van tijd en geld in uw IT-organisatie om dit proces te begeleiden. Updates gaan niet altijd automatisch en bovendien zijn dergelijke oplossingen vaak niet voor mobiele devices beschikbaar. 

Waarom SaaS?

Het kiezen voor een SaaS-oplossing heeft veel voordelen, voor zowel de klant als de leverancier. 

Mede door ontwikkelingen in de maatschappij wordt het steeds meer geaccepteerd en gestimuleerd om thuis te werken. Een SaaS-oplossing als Pepperflow maakt het thuiswerken eenvoudig, of u nu werkt bij een gemeente of private organisatie. U hoeft niet te slepen met die ene laptop waar een applicatie op is geïnstalleerd, maar u kunt snel en eenvoudig via uw eigen devices inloggen in de applicatie die u nodig heeft. Zo kunt u middels Pepperflow simpelweg de laatste stand van zaken rondom de begroting bijwerken of een risico assessment aanmaken, waar u ook bent ter wereld. 

SaaS heeft veel voordelen
Bij het gebruik van een SaaS-oplossing ligt het beheer, maar ook de hele IT-infrastructuur en de hosting bij de leverancier. Klanten hoeven dus zelf niet aan de slag te gaan met serverruimte of bijkomende uitdagingen die allemaal kosten opleveren. Dit scheelt een hoop werk voor de klant, die zich uiteindelijk vooral bezig wilt houden met een efficiencyslag dan wel verbeterslag aangaande bepaalde processen. Ook over zaken als patches en beveiliging is aan de leverancierskant doorgaans goed nagedacht. Bovendien is een nieuwe versie van de software meteen beschikbaar voor alle (eind)gebruikers. 

SaaS-oplossingen zijn bovendien vaak schaalbaar! Dit betekent dat u betaalt afhankelijk van de hoeveelheid licenties die u nodig heeft voor uw organisatie. Daarom betaalt u nooit teveel en kunt u snel opschalen of afschalen als dat nodig is. 

Het kiezen voor een SaaS-oplossing helpt uw bedrijf dus om snel en efficient te werk te gaan, kosten te besparen en uw personeel flexibel te laten werken! 

Een SaaS-oplossing heeft veel voordelen!

 • Altijd beschikbaar via elk device met een internetaansluiting, waar u ook bent ter wereld
 • Geen fysieke installatie op locatie
 • U hoeft zicht niet bezig te houden met updates en onderhoud
 • Schaalbaar! De kosten stijgen of dalen afhankelijk van modules of licentieaantallen. 


  SaaS bij Pepperflow

  SaaS heeft de toekomst. Ook bij Pepperflow geloven wij erin dat een gebruiksvriendelijke, schaalbare en vooral digitale totaaloplossing voor veel partijen de ideale oplossing is.  Daarom is Pepperflow vanaf dag 1 opgezet als SaaS-oplossing. Wij hebben ruim 13 jaar ervaring met alle aspecten van het werken met een cloud-applicatie, van implementatie, tot beveiliging en alle technische kanten. En daar zijn we trots op! 

  Pepperflow is middels uw browser op elk device bereikbaar. Zo kunt u waar u ook wilt snel en eenvoudig aan de slag. U wilt in de eerste plaats immers zorgvuldig uw werkzaamheden digitaal uitvoeren en u niet bezig hoeven houden met installaties, updates en onderhoud. Wij bieden u die passende oplossing. En het beheer? Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken! Wij beheren de software en zorgen met regelmatige releases dat u altijd de meest-actuele versie van Pepperflow gebruikt. Daarbij betrekken we onze klanten actief bij het bedenken van nieuwe features. Zo zorgen we er samen voor dat de software steeds verder doorontwikkeld en verbeterd wordt! 

  Als modulaire SaaS-oplossing biedt Pepperflow bovendien het voordeel dat uw startpunt qua modules niet hoeft te betekenen dat het pakket vaststaat. U kunt altijd naar wens nieuwe licenties aanvragen en aanvullende modules toevoegen aan uw pakket.