SaaS: Software as a Service

BORN IN THE CLOUD

SaaS 

Wat is SaaS?

SaaS, of voluit "Software as a Service", is een vorm van softwarelevering waarbij het eindproduct in de cloud wordt beheerd, via internet. De leverancier beheert en onderhoud  de software die voor de klant via elk device met een internetaansluiting (van  mobiel tot desktop) te bereiken is. Dit betekent dat de software niet bij de klant op locatie  geïnstalleerd hoeft te worden. Ook schaft de klant de software niet zelf aan, maar krijgt hij toegang tot de software middels een abonnementsdienst en/of licenties.

SaaS en On Premise
SaaS is een tegenhanger van "On Premise" of locatiegebonden software. Bij On Premise software wordt er wel een installatie uitgevoerd ter plaatse en dat vraagt om een investering van tijd en geld in uw IT-organisatie om dit proces te begeleiden. Updates gaan niet altijd automatisch en bovendien zijn dergelijke oplossingen vaak niet voor mobiele devices beschikbaar. 

Waarom SaaS?

Het kiezen voor een SaaS-oplossing heeft veel voordelen, voor zowel de klant als de leverancier. 

Mede door ontwikkelingen in de maatschappij wordt het steeds meer geaccepteerd en gestimuleerd om thuis te werken. Een SaaS-oplossing als Pepperflow maakt het thuiswerken eenvoudig, of u nu werkt bij een gemeente of private organisatie. U hoeft niet te slepen met die ene laptop waar een applicatie op is geïnstalleerd, maar u kunt snel en eenvoudig via uw eigen devices inloggen in de applicatie die u nodig heeft. Zo kunt u middels Pepperflow simpelweg de laatste stand van zaken rondom de begroting bijwerken of een risico assessment aanmaken, waar u ook bent ter wereld.

SaaS heeft veel voordelen
Bij het gebruik van een SaaS-oplossing ligt het beheer, maar ook de hele IT-infrastructuur en de hosting bij de leverancier. Klanten hoeven dus zelf niet aan de slag te gaan met serverruimte of bijkomende uitdagingen die allemaal kosten opleveren. Dit scheelt een hoop werk voor de klant, die zich uiteindelijk vooral bezig wilt houden met een efficiencyslag dan wel verbeterslag aangaande bepaalde processen. Ook over zaken als patches en beveiliging is aan de leverancierskant doorgaans goed nagedacht. Bovendien is een nieuwe versie van de software meteen beschikbaar voor alle (eind)gebruikers. 
SaaS-oplossingen zijn bovendien vaak schaalbaar! Dit betekent dat u betaalt afhankelijk van de hoeveelheid licenties die u nodig heeft voor uw organisatie. Daarom betaalt u nooit teveel en kunt u snel opschalen of afschalen als dat nodig is. 
Het kiezen voor een SaaS-oplossing helpt uw bedrijf dus om snel en efficient te werk te gaan, kosten te besparen en uw personeel flexibel te laten werken!
 

Behoefte aan meer informatie?

Neem contact op voor een gesprek met één van onze specialisten!

Contact