Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging is een sleutelproces voor veel organisaties die gegevens verwerken. Staat u als organisatie wel eens stil bij de risico's van een datalek? U moet er toch niet aan denken dat gegevens op straat komen te liggen! Daarom is het van groot belang om grip te houden op informatiebeveiliging in uw organisatie.

ISO27001

Informatiebeveiliging is cruciaal

Als gemeente of private organisatie heeft u te maken met tal van informatiestromen. Vaak bevatten deze persoonsgegevens, financiële gegevens of bedrijfsinformatie met een mate van gevoeligheid. U wilt voorkomen dat bedreigingen op ICT-gebied zoals datalekken en hackers onwelwillenden toegang geven tot die gevoelige informatie. Het is daarom van groot belang dat uw organisatie geen onnodige risico's loopt en dat u, in samenspraak met uw team, een systematiek aan maatregelen in kaart brengt om dit te garanderen.

Governance, risk & compliance

Naast het beschermen van gegevens en het beheersen van risico's is informatiebeveiliging bovendien een belangrijke poot in het grote plaatje van governance, risk & compliance (GRC). Met grip op alle facetten van GRC, waaronder ook privacybeleid en interne controle vallen, beheerst u risico’s in processen, voldoet u aan wet- en regelgeving en kunt u beter uw bedrijfsdoelen nastreven.  Bij Pepperflow helpen wij u bij uw missie om gegevens te beschermen en risico's te beperken!

Informatiebeveiliging en Pepperflow

Bij Pepperflow is informatiebeveiliging een belangrijke pijler, zowel binnen onze bedrijfsvoering als in onze software. Pepperflow is daarom ook ISO27001 gecertificeerd. Met dit certificaat toont Pepperflow aan zonder enige tekortkomingen te voldoen aan strenge internationale normen voor informatieveiligheid en garandeert Pepperflow een basis van volwassenheidsniveau met betrekking tot informatieveiligheid voor zowel de eigen organisatie als haar klanten. Hierbij staan beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit van informatie centraal.

Hiermee tonen wij aan dat we informatiebeveiliging serieus nemen en dat wij op alle fronten denken aan het beheersen van informatie, zowel binnen ons bedrijfspand, in al onze werkprocessen als in onze software. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over datalekken en blijft vertrouwelijke informatie ook echt vertrouwelijk.

Uw informatiebeveiligingsbeleid digitaliseren en professionaliseren? Pepperflow kan uitkomst bieden! Met de ISMS-module van Pepperflow krijgt u zelf een veelzijdige digitale tool in handen om uw informatiebeveiliging mee vorm te geven.

  • De ISMS-module van Pepperflow biedt uitkomst voor elke organisatie die meer controle wil over informatieveiligheid. Van risicobeheersing tot verantwoordelijkheden en van procesvoortgang tot incidentenmanagement: met onze ISMS-module brengt u alles in kaart.
  • Informatiebeveiliging is een team-effort. Dankzij Pepperflow werkt u samen met uw collega's aan het behouden van grip op alle risico's, beheerst u gevoelige informatie, overziet u de voortgang op normenkaders en neemt u effectieve beheersmaatregelen!

Behoefte aan meer informatie?

Neem contact op voor een gesprek met één van onze specialisten!

Contact