Kennis en Nieuws

Meld u aan om maandelijks onze nieuwsbrief te ontvangen.

Wij presenteren het regeerakkoord op een aantrekkelijke en leesbare manier aan iedere inwoner van Nederland.

Software Pepperflow helpt gemeente bij verkiezing Beste Overheidsorganisatie.

Nieuwe software Pepperflow toont beveiligingsmaatregelen in één oogopslag.

Gemiddeld scoort de Begrotingsapp een dikke voldoende. In het algemeen en specifiek op leesbaarheid en terugvindbaarheid van informatie. Terwijl de ‘oude’ begroting niet verder komt dan een 4,8. En dit is pas een eerste stap.

De begroting van de gemeente Hulst is niet langer alleen nog maar een dik boekwerk met veel cijfertjes. De gemeentebegroting 2017 is digitaal toegankelijk gemaakt en wel zo dat er op een aangenamere manier kennis kan worden gemaakt met de financiën van de gemeente.

De meeste begrotingsbehandelingen zijn inmiddels afgerond. Als we eens rondkijken naar de ontwikkelingen, dan zien we dat ook in het afgelopen jaar door gemeenten hard gewerkt is om de begrotingen niet alleen te laten aansluiten bij de eisen van het BBV maar ook om ze beter leesbaar te maken.

OVER-gemeenten, de samengevoegde serviceorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland, heeft als eerste organisatie de kadernota’s van beide gemeenten in de Begrotingsapp gepubliceerd. Mara Roest is beleidsmedewerker financiën en vertelt hoe dat proces tot stand is gekomen en wat de voordelen zijn.

24 mei jl. was Pepperflow te gast bij het congres Kwaliteit “op het juiste spoor” van de Nederlandse Vereniging van BioMedische Laboratoriummedewerkers. Marina Verdaasdonk, stafadviseur op de afdeling Pathologie van het UMC Utrecht én gebruiker van Pepperflow heeft op een inspirerende en eerlijke manier gesproken over Pepperflow.

Vorig jaar spraken wij Bert Slot, beleidsmedewerker kwaliteitszorg, bij organisatie Noaberkracht (gemeenten Dinkelland en Tubbergen). Toen al sprak deze organisatie de wens uit een meer digitale en transparantere organisatie te zijn. De eerste stap werd gezet met de presentatie ‘Planning en Control Nieuwe Stijl’, waar de begrotingsapp van Pepperflow een belangrijk onderdeel van was. Een jaar later spreken we opnieuw met elkaar, dit keer over het publiceren van andere P&C-documenten in de app.

De eenvoud van het beheer en solide technische basis waren twee redenen die Gemeente Lelystad uiteindelijk richting de Begrotingsapp van Pepperflow dreef. Rob van Reijswoud is Hoofd Concernstaf bij Gemeente Lelystad en vertelt over zijn ervaringen met de app.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Contactinformatie

Pepperflow B.V.
Postbus 3075
2220 CB Katwijk

Nijverheidstraat 6
2222 AV Katwijk (ZH)

Tel 071 - 40 13 2 63
Fax 071 - 40 18 0 53

E-mail: info@pepperflow.nl
kvk Leiden 28113221